Festival Skrz Prsty poukázal na škodlivost toxických vztahů

27.03.2022 16:48

ZLÍNSKÝ KRAJ – Zlínský zámek se ve středu 23. března stal dějištěm festivalu Skrz prsty, který už podeváté připravili studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati. Tématem letošního ročníku, nad kterým převzal záštitu hejtman Radim Holiš, byly toxické vztahy.

„Líbí se mi, že festival poukazuje na kontroverzní témata. Letošní ročník nabídl možnost diskutovat o toxických vztazích, se kterými se může setkat každý, ať už v práci, ve škole nebo doma. Důležité je umět rozeznat hranice a naučit se postavit nerovnému jednání,“ řekl hejtman Radim Holiš, který v diskuzi se studenty také upozornil na toxický vztah k sociálním sítím a nezdravou závislost na mobilech.

Festival Skrz Prsty se každý rok snaží ve společnosti vyvolat diskuzi a přiblížit problematiku některého z aktuálních, kontroverzních či tabuizovaných témat. Návštěvníkům nabídl přednášky, workshopy a diskuze s hosty, mezi nimiž nechyběla například zpěvačka a herečka Jana Fabiánová, která v dětství zažila šikanu kvůli popularitě své matky –⁠ Nadi Urbánkové, a v dospělosti vztah s manipulátorem. Dopolední program festivalu byl určený studentům středních škol.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský kraj