Festival ledových soch na Pustevnách podpoří Zlínský kraj

12.01.2024 16:28

ZLÍNSKÝ KRAJ – Biblickým příběhem o Noemově arše se letos inspirují umělci, kteří z ledových kvádrů vytvoří plastiky pro letošní festival ledových soch na Pustevnách. Začíná v sobotu 13. ledna a potrvá až do 4. února. Zlínský kraj podpořil konání festivalu počtvrté, a to částkou 100 tisíc korun.
„Za ledovými sochami na Pustevny míří každoročně tisíce návštěvníků nejen ze Zlínského kraje, ale i z jiných koutů České republiky. Festival, který se na hřebeni Beskyd konal poprvé v roce 2000, se za dobu své existence stal už pevnou součástí kulturního kalendáře Zlínského kraje. Je to atraktivní akce, která propojuje oblast cestovního ruchu s kulturou, ale i sportovním vyžitím,“ uvedl náměstek hejtmana Lubomír Traub, zodpovědný za strategický rozvoj a cestovní ruch.
„Sochaři, kteří dávají surovému ledu jeho konečnou podobu, patří mezi českou a slovenskou špičku ve svém uměleckém oboru. Neopakovatelnou atmosféru festivalu dodává i samotné místo jeho konání, tedy Pustevny na rozhraní Zlínského a Moravskoslezského kraje se svou malebnou přírodou a unikátní architekturou Dušana Jurkoviče,“ doplnila Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.

Více informací nejen o festivalu najdete na www.pustevny.cz.
Vlastimil Langer

Zdroj: Zlínský kraj

Foto: Archiv SNZK