Festival Chaverut zve na besedu s Janem Krausem

10.03.2023 13:42

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Také v březnu pokračuje dalšími akcemi již 19. ročník valašskomeziříčského festivalu věnovaného Izraeli, který nese název Chaverut/Přátelství. Jeho návštěvníci se mohou v neděli 12. března těšit na povídání s oblíbeným hercem a moderátorem Janem Krausem.
„Každoročně se snažíme program festivalu obohatit a přiblížit jej širšímu publiku. Proto nás opravdu těší, že pan Kraus přijal naše pozvání. Beseda v Kině Valmez začíná v 16 hodin a návštěvníci se mohou těšit na velmi zajímavé povídání o osudech jeho rodiny za druhé světové války,“ pozvala místostarostka Yvona Wojaczková s tím, že všechny akce v rámci festivalu Chaverut jsou přístupné zdarma. Během nedělního doprovodného programu v kině pak vystoupí žáci místní ZUŠ Alfréda Radoka.
„Další přednáška je plánována na středu 22. března od 17.00. Ve velkém sále zámku Žerotínů vystoupí teolog Pavel Hošek a bude hovořit o tom, že: Když dva dělají totéž, není to totéž – Mojžíš a Jonáš jako modely vůdcovství,“ upřesnil Jakub Mikuš, meziříčský tiskový mluvčí.
Letošní ročník festivalu Chaverut/Přátelství zakončí tradiční beseda na téma Aktuální situace na Blízkém Východě. V Kině Valmez proběhne v neděli 26. března od 16.00 za účasti velvyslankyně státu Izrael v ČR Anny Azari a poslance českého parlamentu Miloslava Janulíka.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Valašské Meziříčí