Favorizovaní Ševci utkání nezvládli a s Karvinou doma prohráli

04.04.2021 18:05

ZLÍN – Zlínští fotbalisté dnes po nevydařeném utkání 25. kola první fotbalové ligy podlehli na domácím hřišti Karviné 1:2. Hosté šli do vedení zásluhou Christiána Herce, za domácí vyrovnal v nastavení prvního poločasu Václav Procházka. Vítěznou branku Karviné vstřelil z přísně nařízeného pokutového kopu v 67. minutě Michal Papadopulos.
Utkání od počátku moc krásy nenabídlo. Až v 15. minutě zlínský Janošek zahrával trestný kop, jenže ten se mu hrubě nepovedl a míč z jeho kopačky letěl vysoko nad karvinskou brankou. O sedm minut později se z gólu radovali hosté. Mikuš na pravé straně lehce obehrál Čanturišviliho, odcentroval, zlínští stopeři nechali trestuhodně volného Herce a ten s přehledem poslal míč do zlínské sítě - 0:1. Domácí zvýšili tlak na soupeře a nakonec se jim těsně pře přestávkou podařili srovnat na 1:1 zásluhou Procházky, který dorazil míč do sítě po zblokované střele Dramého.
Kdo očekával zvýšenou aktivitu domácích v druhém poločase, musel být zklamán. Otěže utkání totiž převzali do svých rukou karvinští fotbalisté a během několika minut mohli minimálně třikrát skórovat. Mikuš střílel těsně vedle, Mangabeira orazítkoval břevno Dostálovy branky a Šindelářovu gólovou hlavičku vytáhl zlínský gólman na roh. Jenže přišla osudná 67. minuta. Fantiš v pokutovém území nesmyslně strčil do Bartošáka, jenž pád značně přihrál a rozhodčí nařídil pokutový kop, který Papadopulos proměnil – 1:2. Zlín se sice pokoušel o zvrat v utkání, jenže hosté mu to už nedovolili. Šanci na srovnání měl ještě Cedidla, ale zblízka netrefil karvinskou branku.

Vlastimil Langer

Foto: FC Fastav Zlín