Fanoušci MHD besedovali s vedením dopravní společnosti

25.03.2024 15:27

ZLÍN - Více než dvě desítky převážně mladých příznivců MHD přišly v pátek 22. března odpoledne na setkání s vedením DSZO. V zasedací místnosti se šotouši dozvěděli novinky z provozu a ředitel Josef Kocháň odpovídal na jejich dotazy. Na závěr schůzky absolvovali městskou okružní jízdu novým midibusem od firmy Rošero.
„Schůzky ředitele Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice, vedoucího dopravního úseku a vedoucího dispečera s mladými fanoušky MHD mají ve Zlíně již mnohaletou tradici. Termín setkání bývá na webech fanoušků včas oznámen, mnozí z nich této příležitosti rádi využijí. V pátek 22. března odpoledne přišlo do areálu DSZO 24 šotoušů,“ uvedl dnes ojtěch Cekota, tiskový mluvčí dopravní společnosti
„Těší nás setrvalý zájem fanoušků o MHD a zákulisí jejího provozu. Z těch starších už dnes někteří pracují v DSZO jako stálí zaměstnanci. Na schůzky naopak přicházejí mladší ročníky. Chceme jim dát spolehlivé informace o všem, co je v souvislosti s trolejbusovou a autobusovou dopravou ve Zlíně a Otrokovicích zajímá. A samozřejmě přispívat tak k vytváření dobrých vztahů s cestující veřejností,“ řekl po schůzce ředitel DSZO Josef Kocháň.
Fanoušci se od vedení DSZO dozvěděli nejaktuálnější plány na připravované zavádění nového odbavovacího systému, internetového portálu pro nákup jízdenek, instalaci jízdenkových platebních terminálůve vozidlech.
„Řeč byla o dalším rozvoji elektrické trakce v MHD, aby byla dopravní společnost připravena do roku 2035 na plně bezemisní provoz. Dotazy přítomných se týkaly například pořizování nových vozidel, zkušeností s malými autobusy, čtyř projektů na nové trolejové tratě, problému se čtyřmi vysoutěženými, ale v loňském roce nedodanými trolejbusy,“ sdělil tiskový mluvčí.
Na závěr schůzky se fanoušci MHD mohli svézt novým midibusem od firmy Rošero po trase přes točny Antonínova, Sportovní hala a Vršava. Další podobné setkání s fanoušky plánuje DSZO předběžně na podzim tohoto roku.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Dopravní společnost Zlín-Otrokovice