Fanoušci Komety Brno opět tropili výtržnosti ve Zlíně

25.10.2021 15:05

POLICIE ZLÍN SKÉHO KRAJE - Krádež, neuposlechnutí výzvy, zahalování obličeje. V neděli v 15.30 hodin na Zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně odehráli zlínští hokejisté další utkání Tipsport extraligy, tentokrát s HC Kometa Brno, čemuž odpovídalo nasazení policistů, strážníků Městské policie ve Zlíně a pořadatelů. Fanoušci Brna bohužel opět potvrdili svou pověst.
„Na zápas do Zlína dorazilo asi 600 fanoušků Komety Brno čtyřmi autobusy a několika osobními vozidly. Policisté jejich příjezd monitorovali již na cestě po dálnici. Ještě před příchodem na stadion řešili policisté tři přestupky, protože fanoušci šli na hokejový zápas se zahaleným obličejem,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Po skončení hokejového utkání si skupina brněnských fanoušků nasadila na obličej kukly a při východu ze stadionu poškodili oplocení i zídku uvnitř areálu. Přitom chtěli napadnout i strážníky městské policie, na pomoc proto musela nastoupit také pořádková jednotka policie. „Policisté v souvislosti s tímto incidentem zajistili čtyři muže.  Zda se bude v případě poškození majetku jednat o přestupek nebo trestný čin, bude jasné až po vyčíslení způsobené škody,“ pokračovala mluvčí.
Při odjezdu fanoušků zpět zastavil jeden z autobusů na čerpací stanici ve Zlíně. Jednadvacetiletý muž z Velkého Meziříčí tady ukradl čtyři piva, která si dal do kapes a z prostor čerpací stanice odešel. Policisté ho přistihli přímo na místě a uložili mu blokovou pokutu. Pivo se tím mladému muži dost prodražilo.
„Celkem tedy policisté v souvislosti s hokejovým utkáním řešili devět přestupků, a to neuposlechnutí výzvy úřední osoby, zahalování obličeje a krádež. Kromě krádeže postoupí všechny ostatní přestupky k projednání ve správním řízení,“ uzavřela Monika Kozumplíková.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Policie ZLK