Extrémní městský enduro závod slavil úspěch

13.07.2021 08:07

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Netradiční soutěžní klání hostil v sobotu 10. července areál sportovišť ve Valašském Meziříčí. „Špičkoví jezdci na endurových speciálech totiž změřili síly na extrémní trati. Nechyběl ani doprovodný program pro celou rodinu zaměřený na bezpečnost v dopravě. Premiérový závod jednotlivců City Extreme Enduro ValMez přilákal přes šest desítek jezdců a stovky diváků,“ uvedl tiskový mluvčí meziříčské radnice Jakub Mikuš.

„Obsazení startovního pole trochu ovlivnila skutečnost, že jsme kvůli koronaviru museli původní květnový termín přesunout až na červenec. I přesto se k nám do Valašského Meziříčí sjeli výborní jezdci, kteří předvedli atraktivní souboje a náročnou trať si pochvalovali. Velké díky za obrovské úsilí a nasazení patří všem členům pořadatelského týmu. Vážíme si také vstřícné spolupráce s městem,“ neskrýval spokojenost hlavní pořadatel Vladimír Orlita.

Enduro má ve Valašském Meziříčí dlouholetou tradici, o kterou se mimo jiné zasloužili špičkoví závodníci Roman Michalík, Jiří Stodůlka či Milan a Martin Kremelovi. „Jsem rád, že se našla parta nadšenců, která chce tento sport v našem městě vzkřísit. Připravili skvělou a náročnou trať, která opravdu prověřilasíly všech jezdců a divákům nabídla nevšední podívanou,“ zhodnotil valašskomeziříčský starosta Robert Stržínek.

Komise BESIP města Valašské Meziříčí společně s místním SVČ Domeček pak přichystaly pro malé i velké návštěvníky doprovodný program zaměřený zejména na bezpečnost motocyklistů v dopravě. Nechyběl zde krajský koordinátor BESIP, který přivezl motocyklový trenažér. Členové místní skupiny Českého červeného kříže připomněli zásady první pomoci a velký úspěch měla také show profesionálního kaskadéra Mirka „Sporťáka“ Freye. Na děti čekaly soutěže a kvízy o zajímavé ceny. Celodenní program vyvrcholil slavnostním oceněním nejlepších jezdců.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Valašské Meziříčí