Extrémní městské enduro startuje už v sobotu

27.05.2022 11:08

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Druhý ročník atraktivní sportovní podívané City Extreme Enduro ValMez bude v sobotu 28. května hostit areál valašskomeziříčských sportovišť. Celodenní akce startuje v 9.00a návštěvníci se mají rozhodně na co těšit.
„Loňský ročník se vydařil na jedničku a měli jsme skvělé ohlasy nejen od jezdců, ale i od diváků. Také letos se závodníci utkají ve třech kategoriích – Elite, Expert a Hobby, pro které bude připravena náročná tříkilometrová trať tvořená přírodními a umělými překážkami. Návštěvníci se tak mohou těšit na opravdu atraktivní závody,“ pozval za pořadatele Vladimír Orlita.
Kvalifikace jezdců je v areálu sportovišť v lokalitě Kouty plánována od 9.00. Hlavní klání startuje v sobotních 11.30 kategorií Hobby a závod se pojede na jednu hodinu. V 13.30 odstartují jezdci kategorie Expert a o dvě hodiny později také Elite. Přihlášeni jsou jezdci napříč celou Českou i Slovenskou republikou, mezi jinými například David Cyprián, Robert Friedrich, Matěj Škuta či Miroslav Ševela.
Sportovní akci podporuje také město. „Enduro má ve Valašském Meziříčí dlouholetou tradici, o kterou se zasloužila celá řada špičkových jezdců. Loňský premiérový závod se vydařil, a proto věřím, že i letos se mohou fanoušci těšit na skvělou podívanou. Součástí akce je i kampaň Enduro až na dřeň, která si klade za cíl rozšířit řady registru dárců kostní dřeně. Je to skvělá myšlenka a osobně věřím, že se do registru zapíše co nejvíc nových potenciálních dárců,“ řekl starosta Robert Stržínek.
„V rámci doprovodného programu nebudou chybět ani aktivity zaměřené zejména na bezpečnost motocyklistů v dopravě, které připravuje Komise BESIP Valašské Meziříčí ve spolupráci se SVČ Domeček a místní skupinou ČČK. Chybět nebude ani show profesionálního kaskadéra Mirka Sporťáka Freye,“ doplnil Jakub Mikuš, tiskový mluvčí meziříčské radnice.

Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Valašské Meziříčí