Elektroinstalaci v Základní škole a Mateřské škole Valašské Meziříčí čeká oprava

25.05.2021 12:45

ZLÍNSKÝ KRAJ – Investiční záměr na opravu elektroinstalace na Základní škole a Mateřské škole Valašské Meziříčí schválila Rada Zlínského kraje. „Práce na škole, jejímž je kraj zřizovatelem, by měly být realizovány od července do října letošního roku. Celkové náklady akce jsou vyčísleny na 11,687 milionu korun,“ uvedla krajská tisková mluvčí Soňa Ličková.
„Díky realizaci této akce se zvýší technická úroveň objektu školy s ohledem na bezpečnost žáků a zaměstnanců. V současnosti je totiž budova školy, vybudovaná v 70. až 80. letech minulého století, vybavena elektroinstalací podle již neplatných norem. Rozsah elektroinstalací je nedostatečný a je proveden v původních hliníkových rozvodech. Rovněž osvětlení chodeb, učeben a ostatních prostor je ve stavu, který nesplňuje požadavky aktuálních norem,“ sdělil radní Zlínského kraje Zbyněk Fojtíček, zodpovědný za oblast krajských investic.
Ve všech prostorách školy bude zářivkové stropní osvětlení nahrazeno LED svítidly. Veškerá kabeláž bude řešena v nehořlavém provedení tak, aby v případě požáru všichni žáci a zaměstnanci školy bezpečně opustili objekt. Z tohoto důvodu jsou i rozvaděče navrženy v protipožárním provedení.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj