Dvouletý průzkumník se vydal objevovat centrum města

06.08.2021 14:32

ZLÍN - Ještě neoslavil ani dva roky, ale už se vydal sám na odrážedle ve tvaru motorky do centra krajského města. „Krátce před sedmou hodinou večerní v pondělí 2. srpna přijalo stálé operační centrum Městské policie Zlín oznámení od muže, který se nacházel na Benešově nábřeží. Zde proti němu po chodníku jel na dětském odrážedle velmi malý chlapec, kterého nedoprovázeli ani rodiče, ani jiná osoba přiměřeného věku. Oznamovatel jej proto duchapřítomně zastavil a vyčkal s ním až do příjezdu strážníků,“ uvedl dnes zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.
Hlídka MP Zlín následně zjistila od dalšího kolemjdoucího muže, že chlapec sem pravděpodobně přijel až ze zahrádky pivnice vzdálené přibližně 400 metrů. Přitom musel nejméně dvakrát překonat poměrně frekventovanou silnici a statečně se pustil také na most přes řeku Dřevnici.„Po přibližně deseti minutách od příjezdu hlídky se na místo dostavila matka malého hocha, 35letá žena ze Zlína. Strážníkům sdělila, že seděla společně s příbuznou v restaurační zahrádce a syn, který zakrátko oslaví dva roky, jezdil na odrážedle kolem. V nestřežený moment pak zřejmě vyrazil pryč a po krátké chvíli jej začala hledat. Kontaktovala také policii, ale že se malý hoch vydal tímto směrem, ji ani ve snu nenapadlo,“ řekl Janík.
Orientační vyšetření u matky malého chlapce prokázalo předchozí konzumaci alkoholu. Pointa příběhu se šťastným koncem však není ta, že si rodiče nesmějí dát ve společnosti svých dětí pivo či víno, ale za každých okolností by měli mít své malé děti pod neustálým dohledem.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Městská policie Zlín