Dvanáct řidičů, kteří nadýchali více než promile, spáchali podle policie trestný čin

06.04.2021 11:54

POLICIE ZLÍNSKÉHO KRAJE - Během prodlouženého velikonočního víkendu kontrolovali policisté ve Zlínském kraji nejen dodržování aktuálních vládních opatření, ale zaměřili se i na porušování dopravních předpisů.
„Od pátku 2. dubna do pondělí 5. dubna policisté provedli více než třináct tisíc kontrol na dodržování opatření. Z tohoto celkového počtu zaevidovali přes dvě stovky jejich porušení, která z části vyřešili na místě v příkazním řízení, domluvou či oznámením,“ uvedl poplicejn í mluvčí Petr Jaroš.
Přes třicet řidičů usedlo za volant pod vlivem alkoholu, z nichž dvanáct je podezřelých za spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. „Nadýchali totiž více než jedno promile alkoholu. A někteří dokonce se svými vozidly i havarovali. Například v neděli po osmnácté hodině nezvládnul svůj automobil pětatřicetiletý řidič, který v Zubří na Vsetínsku narazil do kovového zábradlí. Po příjezdu policistů nadýchal 2,49 promile alkoholu,“ řekl Petr Jaroš.
Podobných hodnot dosáhla i dechová zkouška u třiačtyřicetileté ženy, která se svým vozem havarovala nedaleko Traplic na Uherskohradišťsku. Po nehodě nadýchala 2,34 promile alkoholu.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv SNZ