Dva opilci za volantem, dvě nehody a výhled na tříletý pobyt za mřížemi

08.06.2020 15:01

OTROKOVICE/ZLÍN -  Dvě dopravní nehody, při nichž v organismu řidičů kolovalo vysoké množství alkoholu, řešili během víkendu zlínští dopravní policisté. K prvnímu nárazu do oplocení chaty došlo v sobotu po osmnácté hodině v Otrokovicích, pár hodin nato narazil do sloupu veřejného osvětlení ve Zlíně další řidič.

„Devětačtyřicetiletý řidič ujel s vozidlem značky Nissan celých šest metrů. Jeho jízda bohužel skončila nárazem do oplocení chaty v chatové oblasti v Otrokovicích. Zřejmě vlivem vysokého množství alkoholu v organismu nebyl schopen vozidlo na této krátké vzdálenosti bezpečně zastavit. Policisté, kteří po oznámení na místo dopravní nehody přijeli, zjistili, že navíc není držitelem řidičského oprávnění. Dechová zkouška ukázala hodnotu 2,43 promile alkoholu. Způsobená škoda činí asi patnáct tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Do sloupu osvětlení přechodu pro chodce ve Zlíně na Jižních Svazích narazil s nákladním vozidlem značky Mercedes v neděli 7. června půl hodiny po jedné hodině ráno třiatřicetiletý muž z blízké obce.

„Řidič, který nadýchal téměř dvě promile alkoholu, nejprve po nehodě tvrdil, že vozidlo neřídil. Snažil se policisty přesvědčit, že řídil jeho kamarád. Policisté z prvosledové hlídky ale prověřením výpovědí zjistili, že za volantem skutečněseděl silně opilý muž, který se následně přiznal. Škoda, kterou způsobil, se vyšplhala na 110 tisíc korun,“ řekla mluvčí.

Oběma řidičům policisté zadrželi řidičský průkaz a další jízdu jim zakázali. „Za ohrožení pod vlivem návykové látky jim hrozí v případě uznání viny a odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodala Monika Kozumplíková.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: PČR Zlínského kraje