Dva dřevorubce zavalily v lese stromy, pro jednoho přiletěl vrtulník

04.04.2020 17:04

ZLÍNSKÝ KRAJ – K dvěma případům, kdy stromy zavalily dva muže, vjížděli v sobotu hasiči spolu se záchranáři do Hřivínova Újezdu na Zlínsku a do Dolní Bečvy na Vsetínsku. Zde si lékař vyžádal vrtulník k transportu zraněného do nemocnice.

„V prvním případě vyjeli krátce před polednem profesionální hasiči ze stanic Zlín a Luhačovice do Hřivínova Újezdu, ke kterým se přidali i místní dobrovolní hasiči. V místním lese na muže spadly dva stromy. Dřevorubec měl štěstí, neboť ho zde našel kolemjdoucí, který mu přivolal pomoc,“ uvedla tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková. Muž se nacházel ve špatně dostupném terénu, proto k němu museli hasiči vyrazit s terénním vozidlem. Zraněnému poskytli předlékařskou pomoc a poté ho předali do péče zdravotnické záchranné službě.

„Aby se záchranáři k muži pořádně dostali, museli hasiči kolem něj odřezat klestí a stromy. Některé stromy byly již mužem pokácené, ale nespadly na zem. Proto místní hasiči stromy bezpečně pořezali, aby nekontrolovaně nespadly na zem,“ dodala mluvčí.

„Ke druhé záchraně vyjeli hasiči na Vsetínsku, kde v katastrálním území Dolní Bečvy také spadl v lese strom na muže, který zde pracoval. Hasiči ze stanice Valašské Meziříčí, z Rožnova pod Radhoštěm a místní z místa nehody ho přenesli k sanitnímu vozu. Lékař si na místo povolal vrtulník, který zraněného transportoval do nemocnice v Ostravě,“ uzavřela Lucie Javoříková.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje