Důvěřivý muž naběhl podvodníkům a přišel o půl milionu

21.01.2024 08:25

UHERSKOHRADIŠŤSKO - Kriminalisté šetří případ podvodu spáchaném na muži z Uherskohradišťska, který po informaci o smyšlené výhře v loterii zaplatil daň ve výši půl milionu korun.
„Osmapadesátiletému muži poslala v dubnu minulého roku k svátku jeho údajná kamarádka žijící v Kazachstánu los. Přes danou loterijní společnost zjistil, že obdržený los je výherní. Údajně měl vyhrát 500 tisíc amerických dolarů. Emailem obdržel informace o budoucím převodu výhry na jeho účet. V něm bylo mimo jiné zmíněno, že výherci loterijní společnost naúčtovala daň z výhry ve výši půl milionu korun. Po zaplacení ‚daně‘ na uvedený účet, byl ujištěn, že výhra bude přichystána v jedné z kazašských bank k vyzvednutí,“ sdělil Radomír Šiška, policejní mluvčí.
K vyhranému finančnímu obnosu doposud neobdržel žádné informace. Kamarádka i loterijní společnost již nekomunikují. Proto podvod oznámil na policii. Neznámému pachateli tak v případě jeho dopadení hrozí za trestný čin podvod podle mluvčího až pět let pobytu za mřížemi.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje