Důvěřivá žena naletěla údajnému pilotovi

11.02.2023 10:17

UHERSKOHRADIŠŤSKO -  O osmdesát tisíc korun přišla třiačtyřicetiletá žena z Uherskohradišťska, která poslala peníze údajnému syrskému pilotovi na letenku do České republiky.
„Žena chtěla pomoci údajnému syrskému pilotovi, který se měl dostat do tíživé životní situace v jejich zemi. Prostřednictvím sociálních sítí jí muž povídal o svých  smyšlených problémech a žádal ji o pomoc. Požadoval po ní zaslání osmdesáti tisíc korun na letenku do České republiky, kde by došlo ke shledání. Žena neváhala a poslala uvedený obnos na jeho účet s tím, aby tedy doletěl. Nestalo se tak. Muž poté přestal komunikovat. Podvedená věc oznámila na policii,“ uvedl policejní mluvčí Radomír Šiška.  
Pachateli hrozí v případě prokázání viny za trestný čin podvod až dvě léta za mřížemi, zákaz činnosti, nebo propadnutí věci.

Policejní rada: „Pokud vás kontaktuje údajný americký voják, letec, doktor, dělník na ropné věži, právník, prodejce vín buďte ostražití! Mohlo by se jednat o podvodníky, kteří z vás chtějí vylákat peníze a využívají k tomu různé smyšlené příběhy.“

Text a ilustrační foto: Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje