Druhou dávku očkování umožní KNTB po třech týdnech bez předchozí rezervace termínu

29.07.2021 13:17

ZLÍN - Využít možnosti nechat se naočkovat druhou dávkou ve zkráceném intervalu po třech týdnech nabízí KNTB. „Přijďte do Velkokapacitního centra v prostorách PSG arény. Jeho provoz končí 15. srpna,“ vyzývá Krajská nemocnice T. Bati zájemce o očkování, kterým byla aplikována 1. dávka vakcíny Comirnaty od výrobce Pfizer/BioNTech v termínu mezi 5. až 18. červencem a termín očkování druhou dávkou jim byl stanoven ještě po šesti týdnech.

„K očkování mohou zájemci přijít do PSG arény po třech týdnech od podání první dávky, a to kdykoliv bez předchozí rezervace termínu,“ uvedl Michal Pisár, primář Urgentního přijmu Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně a koordinátor očkování ve Zlíně. Lidé tak dříve získají plnou ochranu proti onemocnění COVID-19 a mohou ještě využít prostorného Velkokapacitního očkovacího centra v PSG aréně.

Poslední očkování v prostorách PSG arény se uskuteční 15. srpna, očkovat se bude do 14:00 hodin. „Od 16. srpna se přesouváme do 1. pavilonu v areálu KNTB. Pracovní doba je stanovena od 8:00 do 18:00 hodin denně včetně víkendů,“ doplnil Michal Pisár.
„Lidé naočkovaní první dávkou po 26. červenci v PSG aréně již při očkování získávají informace o přesunu očkovací centra do 1. pavilonu v KNTB. Druhá dávka jim tak bude aplikována již v nových prostorách v areálu nemocnice,“ dodala tisková mluvčí KNTB Renáta Večerková.
Vlastimil Langer
Zdroj: Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně

Ilustrační foto: Archiv SNZ