Domov mládeže na zlínském náměstí TGM má nově zrekonstruovanou kuchyni a jídelnu

02.04.2022 14:27

ZLÍNSKÝ KRAJ – Modernizovaná kuchyně a jídelna byly ve čtvrtek 31. března slavnostně otevřeny v Domově mládeže na náměstí T. G. Masaryka ve Zlíně. „Objekt slouží žákům Střední průmyslové školy polytechnické – COP Zlín i dalších zlínských škol. Investorem rekonstrukce, která vyšla na 41 milionů korun, byl Zlínský kraj,“ uvedla Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.

„Kuchyně byla dlouhodobě ve špatném stavu, proto jsme přistoupili k její rekonstrukci. Dobrou zprávou je, že se nám ji podařilo zrealizovat za cenu o čtyři miliony korun nižší oproti původnímu předpokladu. Kuchařkám i kuchařům přeji, aby se jim v nových prostorách dobře vařilo a všem strávníkům, aby jim zde chutnalo,“ řekl hejtman Radim Holiš.

Kuchyně se dočkala nových rozvodů elektroinstalace, vody, kanalizace i vzduchotechniky. Instalovány sem byly nové moderní technologie, které splňují současné vysoké hygienické nároky. Vybourána byla většina starých příček a odstraněny nášlapné vrstvy podlah, které byly nahrazeny vinylovými povlaky a keramickou dlažbou. Instalovány byly nové příčky. Podhled varny a přilehlých místností je proveden systémem větraného stropu, který je součástí dodávky vzduchotechniky. Vyměněny byly také rozvody ústředního topení a klimatizace.

„Oprava kuchyně byla nezbytná, i proto, že nezajišťuje stravování pouze pro žáky z polytechnické průmyslovky, ale i z dalších 13 škol, kteří jsou zde ubytovaní. Denně se zde připraví 840 obědů, 280 snídaní a 280 večeří,“ sdělila radní Zlínského kraje pro školství a kulturu Zuzana Fišerová a dodala, že šlo o první etapu rekonstrukce Domova mládeže a další etapy budou následovat. Týkat se budou rekonstrukce prostor, které slouží pro ubytování.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský kraj