Domem v centru Zlína otřásla silná exploze

09.11.2021 14:13

ZLÍN – Mohutná exploze otřásla centrem Zlína dnes krátce po půl jedné odpolední. K výbuchu došlo ve třetím poschodí vícepodlažního domu na náměstí Míru v provozovně masérských služeb. Podle mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříkové se dva zasahující policisté nadýchali kouře, evakuováno bylo deset lidí.
„Pravděpodobně se jedná o výbuch plynu v posledním patře budovy v prostorách provozovny masáží. Naštěstí zde nebyl nikdo zraněn. Plyn v budově byl zastaven a evakuovali se lidé z nižších pater zasaženého objektu. Okolnosti výbuchu nyní šetří vyšetřovatel hasičů. Na místo byl taktéž povolán statik ke kontrole budovy,“ sdělila Lucie Javoříková.
Oznámení o výbuchu přijali hasiči zhruba ve 12:30 hodin. „Na místo okamžitě vyjely jednotky ze Zlína, Otrokovic a Fryštáku. Po výbuchu do budovy vběhli dva policisté, lehce se nadýchali kouře a skončili v péči zdravotnické záchranné služby, ale měli by být v pořádku,” řekla Javoříková.
Skleněné střepy, kusy oken a dalších předmětů, které exploze vymrštila na náměstí, dopadaly mezi kolemjdoucí, přičemž někteří z nich mohou hovořit o velkém štěstí.
„Jako první na místo dorazila za čtyři minuty od exploze motorizovaná hlídka Útvaru hlídkové služby Městské policie Zlín, kterou následovaly hlídky Policie ČR. Strážníci následně vstoupili do budovy, zahájili evakuaci osob a uzavřeli hlavní přívod plynu. O dalších pět minut později pak na místo mimořádné události dorazilo několik jednotek hasičského záchranného sboru, který provedl zásah s využitím výškové techniky,“ informoval zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Na místě výbuchu nyní zasahují hasiči s výškovou technikou a prohledávají dům.
Vlastimil Langer

Zdroj: MP Zlín,  JZS Zlínského kraje

Foto: MP Zlín