Dobrovolníci uklízeli s nasazením, přírodě odlehčili od tuny odpadu

06.05.2022 09:44

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Společná úklidová akce, která se ve Valašských Kloboukách konala ke Dni Země, přinesla úžasný výsledek. „Pěšiny, chodníčky, okolí cyklostezky, ekopark, břehy potoka a další lokality nejen ve městě, ale i v místních částech jsou po jarní očistě lehčí o 950 kilogramů odpadu. Všichni pomocníci bez rozdílu věku si zaslouží velké poděkování,“ uvedla tisiková mluvčí kloboucké radnice Lenka Zvonková.

„Chceme velice ocenit úsilí a odhodlání, s jakým se dobrovolníci pustili do úklidu našeho města a přírody. Po sečtení váhy všech pytlů ze stanovišť musíme uznat, že bezmála tuna sesbíraného odpadu je skvělý výsledek a kus dobré práce. Na druhé straně je až neuvěřitelné, že se tolik nepořádku v našem okolí povalovalo,“ řekl místostarosta Karel Ptáček.

Účastníci si v klobuckém infocentru mohli před akcí vyzvednout úklidové balíčky. „Celkem se vydalo 75 pytlů na odpad, 80 párů rukavic a 50 motivačních svačin, podle čehož můžeme přibližně usuzovat účast. Zcela jistě se ale našli i další dobrovolníci, kteří vyšli do terénu s vlastním vybavením, takže přesnější číslo účastníků nevíme. Každému z nich ale mockrát děkujeme,“ dodal místostarosta.
Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Valašské Klobouky
Foto: Michaela Cahlová