Dobrovolní hasiči z Mařatic dostali nové vysílačky a vícevrstvé zásahové oděvy

09.09.2022 10:55

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Město Uherské Hradiště pokračuje v obměně a modernizaci vybavení jednotek sboru dobrovolných hasičů, které zřizuje. V návaznosti na modernizaci vybavení jednotek z Jarošova, Vések a Míkovic v minulých letech obdržela letos další nové vybavení také jednotka z Mařatic.
„Nákladem téměř 110 tisíc korun byly pro tuto jednotku pořízeny nové ruční radiostanice, radiostanice do vozidla a vícevrstvé zásahové oděvy. Tento nákup podpořil polovinou vynaložené částky Zlínský kraj. Vybavení této jednotky novými vícevrstvými zásahovými oděvy navázalo na předchozí pořízení dýchacích přístrojů,“ uvedl Jan Pášma, tiskový mluvčí hradišťské radnice.
„Pořízení zásahových oděvů a nových radiostanic pro spolehlivé spojení výrazně zlepší připravenost a akceschopnost jednotky dobrovolných hasičů z Mařatic nejen při hašení požárů, ale také při likvidaci následků jiných mimořádných událostí v souvislosti s ochrannou obyvatel města Uherské Hradiště a jejich majetku,“ informoval starosta města Stanislav Blaha. 
Uherské Hradiště kontinuálně doplňuje či obměňuje výstroj a výzbroj svých hasičů. V letošním má být ještě pořízen nový dopravní automobil pro jednotku z Vések, na příští rok je obměna automobilu plánována pro změnu u dobrovolných hasičů z Uherského Hradiště.
Město Uherské Hradiště na základě požárního zákona aktuálně zřizuje pět jednotek dobrovolných hasičů (Uherské Hradiště, Mařatice, Jarošov, Míkovice a Vésky). Ty zasahují na území města zejména při mimořádných událostech, například při odstraňování následků živelních pohrom, a také při požárech budov nebo polního porostu. Členové těchto jednotek se také aktivně podílejí na přípravě mládeže, organizaci společenských akcí v jednotlivých městských částech nebo při úklidu veřejných prostor v rámci celorepublikových akcí.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Uherské Hradiště