Do základních škol ve Valašském Meziříčí se letos zapsalo 298 dětí

28.04.2022 07:49

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - O bezmála 40 budoucích školáků více než v roce 2021přišlo v dubnu k zápisu do 1. tříd pěti základních škol zřizovaných městem.

„Po covidové pauze přišli ve čtvrtek 21. dubna k zápisům opět děti v doprovodu rodičů. Na budoucí prvňáčky tak čekaly paní učitelky, které mimo jiné prověřily jejich znalosti a dovednosti. Pro děti měly připraveny také drobné dárky. K zápisům do ZŠ Křižná, Masarykova, Šafaříkova, Vyhlídka a Žerotínova nakonec přišlo celkem 298 budoucích školáků, přičemž v 60 případech požádali jejich zákonní zástupci o odklad školní docházky,“ informoval tiskový mluvčí meziříčské radnice Jakub Mikuš.
V září by tak mělo do lavic usednout celkem 231 nových prvňáčků, což je o 28 více než loni. Přesné počty však budou známy až na začátku nového školního roku s ohledem na dodatečné zápisy a odklady.

Valašské Meziříčí zřizuje pět základních škol - Křižná, Masarykova, Šafaříkova, Vyhlídka a Žerotínova. Ve městě působí také církevní Základní škola Salvátor (zřizovatel Arcibiskupství olomoucké), Mateřská škola, základní škola a střední škola pro sluchově postižené (zřizovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy) a speciální Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí (zřizovatel Zlínský kraj).
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Valašské Meziříčí