Do výzvy Do práce na kole se zapojí také zaměstnanci Krajského úřadu Zlínského kraje

02.05.2021 08:12

ZLÍNSKÝ KRAJ – Prvního května začal 11. ročník výzvy Do práce na kole nebo pěšky. Cílem celostátní akce je motivovat lidi k cestování na kole, koloběžce, pěšky či poklusem. Výzvu vyslyšelo také 52 zaměstnanců Krajského úřadu Zlínského kraje.
„Obzvlášť v době epidemie je důležité využít každou příležitost k pohybu a podpořit tak své zdraví. Výzvu Do práce na kole vnímám jako smysluplnou věc,“ řekl krajský radní Jiří Jaroš, zodpovědný za oblast mládež a sport.
„Jsem moc rád, že se i v letošním roce do akce zapojili zaměstnanci úřadu. Jak se říká, ve zdravém těle zdravý duch a s okysličeným mozkem se lépe pracuje,“ doplnil Milan Štábl, ředitel Krajského úřadu Zlínského kraje.
V loňském roce soutěž o počet najetých kilometrů vyhrál Jaroslav Pospíšil z Krajského úřadu Zlínského kraje, který za květen ujel 4 567,2 kilometrů. „Před dvanácti lety jsem si vytyčil cíl ujet během své pracovní kariéry na úřadě vzdálenost ze Země na Měsíc, což je asi 384 tisíce kilometrů. Do cíle mi chybí ujet už jen necelých 19 tisíc kilometrů, plánovaným okamžikem dokončení je přibližně září letošního roku a i naježděné kilometry ze soutěže Do práce na kole mi v tom určitě hodně pomohou,“ řekl Jaroslav Pospíšil.
Výzva Do práce na kole se koná od 1. do 31. května. Registrace je otevřená až do 7. května. Více na https://www.dopracenakole.cz/.

Vlastimil Langer

Zdroj: Zlínský kraj