Do Vsetína dnes dorazí několik desítek Ukrajinských uprchlíků, přenocují a budou směřovat dál

03.03.2022 19:07

VSETÍN - Několik desítek uprchlíků z Ukrajiny, kteří prchají před válečným konfliktem, využije pomoc města Vsetín a nalezne zde místo k odpočinku a přenocování. Dorazit by měli dnes ve večerních hodinách.
„Zareagovali jsme na vzniklou situaci, kdy do Vsetína míří Ukrajinci v nouzi. Potřebují zde nabrat síly a přenocovat. Proto jsme přichystali ve spolupráci s dobrovolnými hasiči téměř sedmdesát provizorních lůžek. Máme informace, že Ukrajinci budou následně pokračovat v cestě do svých cílových destinací, a Vsetín využijí jako dočasné útočiště,“ vysvětlil starosta Jiří Růžička s tím, že další Ukrajince, kteří mají v úmyslu vr Vsetíně setrvat jednu, případně více nocí, přivítá město v následujících dnech a i jim je připraveno pomoci.
Lidem v nouzi připravila vsetínská radnice ve spolupráci s místními neziskovými organizacemi lůžka i zázemí. „Máme pro ně nachystáno jídlo, čaj, hygienické potřeby, čisté oblečení. Mohou se osprchovat, vyspat na lůžkách a matracích. Mysleli jsme i na děti a stravu pro ně. Složené týmy dobrovolníků budou i s tlumočníkem přijíždějící ukrajinské rodiny s dětmi ubytovávat v našem tranzitním centru a zajišťovat potřebnou péči. Počítáme i s psychologickou a lékařskou pomocí,“ uzavřela místostarostka Simona Hlaváčová.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Vsetín