Do úklidu Valašského Meziříčí se zájemci mohou ještě zapojit

16.04.2021 12:37

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Každý, kdo by chtěl zvelebit životní prostředí ve Valašském Meziříčí, může do 18. dubna přiložit ruku k dílu. Den i lokalitu si občané zvolí sami.
„Loni se veřejný úklid ve Valašském Meziříčí musel vzhledem k epidemické situaci přesunout na podzim, letos akce Ukliďme Česko – Ukliďme Valmez proběhne v plánovaném jarním termínu. Ovšem nikoliv organizovaně, jak byli jeho pravidelní účastníci zvyklí,“ uvedl tiskový mluvčí meziříčské radnice Jakub Mikuš.
„Jelikož současná situace stále nepřeje setkávání lidí ve větších skupinkách, mohou se dobrovolníci do boje s nepořádkem pustit samostatně kdykoliv do 18. dubna. Také výběr lokality je zcela na nich,“ vysvětlila místostarostka Zdislava Odstrčilová.
„Rukavice i pytle mohou mít dobrovolníci vlastní nebo si je mohou vyzvednout do pátku ve Středisku volného času Domeček.Prosíme všechny, aby vytříděný odpad následně odevzdali do sběrného dvora v ulici Mikoláše Alšem“ dodala místiotarostka.
„V případě nálezu černé skládky nebo injekčních stříkaček, kterých by se určitě neměl nikdo dotýkat, bychom chtěli občany požádat, aby neprodleně kontaktovali městskou policii na telefonním čísle 156,“ doplnila informace Alena Střítezská z oddělení rozvoje města. Černou skládku je možné nahlásit i prostřednictvím aplikace Mobilní rozhlas.
Pro aktivní dobrovolníky je za úklid připravená odměna. „Prvních deset, kteří pošlou ze svého úklidu do 30. dubna fotografii na e-mail stritezska@muvalmez.cz, se může těšit na dárek od města,“ dodala Střítezská.

Iniciativa UkliďmeValmez, směřující k udržitelnému rozvoji v oblasti ochrany přírody, probíhá od roku 2020 v rámci projektu Zdravé město pod záštitou místní radnice. Více informací k úklidu na www.uklidmecesko.cz.
Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Valašské Meziříčí

Foto z úklidu v roce 2020: Městský úřad