Do Uherského Hradiště zavítá bundesligový 1. FC Köln

26.10.2022 06:25

UHERSKÉ HRADIŠTĚ -  Desítky policistů budou v pohotovosti ve čtvrtek 27. října. Od 18.45 hodin na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti odehrají fotbalisté 1. FC Slovácko utkání Evropské konferenční ligy s německým fotbalovým klubem 1. FC Köln.
„Utkání jsme vyhodnotili jako rizikové vzhledem k chování fanoušků hostujícího týmu na předchozích zahraničních zápasech. Připravují se na něj proto s předstihem. Kvůli zajištění vnitřní i vnější bezpečnosti, veřejného pořádku, ochrany zdraví a majetku a také pro zaopatření bezpečnosti silničního provozu v době před, v průběhu i po utkání bude v pohotovosti několik desítek policistů nejen ze Zlínského kraje. Podle dosud zjištěných informací přijede na Moravu několik stovek až tisíc německých fanoušků,“ informovala Monika Kozumplíková, policejní mluvčí.
Připraveno je proto několik pořádkových jednotek, policisté z oddělení služební kynologie se psy vycvičenými na vyhledávání výbušnin, z oddělení služební hipologie, policisté z antikonfliktního týmu, kteří se budou celý den pohybovat mezi fanoušky. „V pohotovosti budou samozřejmě také policisté z obvodních oddělení, dopravní policisté, policisté z cizinecké policie, kteří budou mít k dispozici Schengenbus a chybět nebudou ani kriminalisté,“ sdělila Monika Kozumplíková.
„Žádáme účastníky o respektování dopravního značení a pokynů policistů. Nutností je parkování pouze na místech k tomu určených. Upozorňujeme, že na stadion je zakázán vstup s jakoukoli pyrotechnikou. Dovnitř nebudou vpuštěny ani zjevně podnapilé osoby,“ zdůraznila policejní mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje