Do Slováckého divadla přijede na besedu respektovaná novinářka Petra Procházková

06.03.2022 07:57

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Slovácké divadlo dál pokračuje v podpoře Ukrajiny. Po sbírkách pro lidi postižené ruskou agresí a zapojením se do dalších akcí, připravuje na pondělí 7. března speciální besedu. Do Uherského Hradiště na ni přijde oceňovaná novinářka Petra Procházková zaměřující se na dění v Rusku. „Ačkoliv má paní Procházková nabitý program, protože permanentně sleduje dění na Ukrajině a podává o něm svědectví, doslova na pár hodin přijede k nám do divadla, aby se se svými postřehy a zkušenostmi podělila i s našimi diváky a odpověděla jim na jejich otázky týkající se současné válečné situace,” uvedl herec a mluvčí uherskohradišťského divadla Josef Kubáník.
Novinářku doplní další zajímaví hosté, například bývalá poslankyně Kristýna Zelienková. Ta mimo jiné pracovala v Radě Evropy, která ji pověřila přípravou zprávy o politické krizi na Ukrajině. „Děsí mě, když vidím, co se na Ukrajině děje. Jsem v neustálém kontaktu s kolegy v Kyjevě a obdivuju je, jak se dokáží bít nejenom za svoji vlast, ale i za celý svobodný svět, který odmítá manýry diktátorských režimů,” řekla Kristýna Zelienková.
Divadelnici usilují i o účast ukrajinského velvyslance v České republice Jevhena Perebyjnise. „Pan velvyslanec o našem setkání ví, rád se alespoň prostřednictvím online přenosu připojí, aby diváky pozdravil a poděkoval za podporu, ale vše bude záležet na momentální situaci, což je zcela pochopitelné,” uzavřel mluvčí Slováckého divadla Josef Kubáník.
Vstup na besedu Ruská válka je zdarma, začne v pondělí 7. března v 19.00 na Malé scéně Slováckého divadla.

Vlastimil Langer

Zdroj: Slovácké divadlo
Foto: Archiv SNZ