Do sanitky s těžce zraněnou ženou narazil v Otrokovicích řidič jiného auta

17.01.2020 21:54

ZLÍN – Šest lidí zraněných při dvou dopravních nehodách skončilo dnes odpoledne v nemocnicích v Uherském Hradišti a ve Zlíně. Celková škoda na čtyřech vozidlech je milion korun.

„Dopravní nehoda osobního vozidla a sanitky převážející těžce zraněnou mladou ženu z jiné dopravní nehody dnes zkomplikovala dopravu na hlavním tahu ze Zlína do Otrokovic v době odpolední dopravní špičky. Dopravu na místě řídili několik hodin dopravní policisté,“ informovala odpoledne policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Mladá žena se zranila dvacet minut před třináctou hodinou na Uherskohradišťsku při srážce dvou vozidel. Třiadvacetiletý řidič dodávky jel ve směru od obce Zlechov do Nedakonic. O 40 roků starší řidič nákladního vozidla vyjel z vedlejší pozemní komunikace,
„Při srážce obou automobilů se těžce zranila čtyřiadvacetiletá spolujezdkyně řidiče dodávky, který z nehody vyvázl s lehkým zraněním, řidič nákladního auta vyvázl bez zranění. Mladého řidiče převezli záchranáři do nemocnice v Uherském Hradišti a jeho spolujezdkyni převáželi do nemocnice ve Zlíně,“ sdělila mluvčí.
Jenomže záchranáři s ní do Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně nedojeli, i když řidič sanitky jel se zapnutým výstražným světelným i zvukovým znamením, aby byl v cíli co nejdříve.  

„Při jízdě po ulici Zlínská v Otrokovicích předjížděl auta jedoucí v jeho jízdním pruhu. Přitom mu do cesty vjel z vedlejší komunikace třiačtyřicetiletý řidič jiného vozidla, který chtěl od autobazaru odbočit vlevo do Otrokovic. Následoval střet, při němž se zranili tříčlenná posádka sanitky a viník nehody. Všechny zraněné osoby převezli záchranáři do nemocnice,“ řekla policistka.
Dechové zkoušky podle Moniky Kozumplíkové byly u všech řidičů negativní. Předběžně vyčíslená škoda na vozidlech činí u nehody u Nedakonic 600 tisíc korun, v Otrokovicích 400 tisíc korun.
Míru zavinění jednotlivých účastníků šetří u obou dopravních nehod dopravní policisté společně s kriminalisty.
Vlastimil Langer
Nehoda v Otrokovicích. Foto: Policie ČR