Do prezidentských voleb se zapojili i pacienti zlínské nemocnice ZLÍN – Prezidentských voleb v Krajské nemocnici T, Bati ve Zlíně by se mělo zúčastnit 103

13.01.2023 16:30

ZLÍN – Prezidentských voleb v Krajské nemocnici T, Bati ve Zlíně by se mělo zúčastnit 103 hospitalizovaných pacientů. „Tři jsou s voličským průkazem a stovka pacientů je na zvláštním seznamu voličů. Počet pacientů na zvláštním seznamu voličů se už nezvýší, může se pouze snížit, pokud by některý z nahlášených pacientů byl propuštěn domů ještě před zahájením voleb. Může se ale zvýšit počet pacientů s voličským průkazem, pokud by někdo takový byl s již vyřízeným voličským průkazem hospitalizován v průběhu dnešního dne nebo soboty,“ uvedla Dana Lipovská, tisková mluvčí nemocnice.
První dnešní voličkou v KNTB byla paní Marie (68 let), která je dlouhodobě hospitalizovaná a svěřila se, že měla již nějakou dobu vybraného favorita voleb, přesto ještě sledovala všechny dostupné předvolební debaty, aby zjistila, zda nezmění názor. Ale nakonec prý favorit zůstal. Kdo to byl, neprozradila.
„Počet pacientů, kteří dnes ve zlínské krajské nemocnici odvolí, se nakonec snížil na 96 lidí, z nichž čtyři mají voličský průkaz. Samozřejmě si to ještě někdo mohl rozmyslet, ale to zjistíme až během odpoledne a večera,“ dodala tisková mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně