Do otrokovických základních škol nastoupilo celkem 133 prvňáčků

02.09.2021 13:35

OTROKOVICE - Přivítat nové žáky do prvních tříd přišli 1. září kromě svých rodičů také zástupci otrokovické radnice. „Pozdravili žáky, rodiče a pracovníky škol a prvňákům přivezli batůžky s drobnými dárky. Letos usedlo do školních lavic 133 prvňáků, což je o sedm méně než minulý rok,“ uvedla tisková mluvčí otrokovické radnice Jana Raszková.

 „Pro všechny prvňáčky jsme připravili malou pozornost. Každý dostal batoh, pastelky, barvy, štětce, skicák, reflexní předmět, pexeso města Otrokovice a další pomůcky,“ sdělila Barbora Šopíková, vedoucí odboru školství a kultury.

„Přeji všem prvňáčkům, aby se ve škole cítili dobře, aby je učení bavilo a byli co nejvíce spokojení. V prvním roce si děti zvykají na nové prostředí, spolužáky a učitele, a proto doufám, že budou chodit do školy celý rok prezenčně a distanční výuka je mine. A rodičům přeji pevné nervy, trpělivost a optimismus. Věřím, že rodiče a učitelé od prvních okamžiků naváží dobrou spolupráci, která bude děti provázet po všechna školní léta a společně dětem předají vědomosti, správné postoje a životní zkušenosti,“ řekla starostka Otrokovic Hana Večerková, která přivítala prvňáčky na ZŠ T. G. Masaryka.
Místostarosta Ondřej Wilczynski pozdravil žáky na ZŠ Mánesova a místostarosta Petr Ťopek navštívil ZŠ Trávníky.

Město Otrokovice zřizuje tři základní školy. Do ZŠ Mánesova nastoupilo do první třídy 51 žáků, do ZŠ Trávníky 37 žáků a ZŠ T. G. Masaryka 45 žáků. V ZŠ Mánesova byly otevřeny tři třídy a ve  zbývajících po dvou třídách.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice