Do kroměřížských mateřských škol bylo přijato 227 dětí

17.06.2021 11:54

KROMĚŘÍŽ - Mateřské školy, jejichž zřizovatelem je město Kroměříž, přijaly na základě letošního zápisu na školní rok 2021/2022 celkem 227 dětí.
„Přijaty byly děti ve věku od tří do pěti let. Mezi předškoláky se vrací 80 dětí, u nichž rodiče požádali o odklad zahájení povinné školní docházky. Děti mladší tří let byly přijaty pouze některé, v případě jejich přijetí je totiž třeba snižovat počty dětí ve třídách a snižuje se tak celkové množství dětí, které mohou do školek nastoupit,“ řekla místostarostka Daniela Hebnarová.
„Před rokem na školní rok 2020/2021 nastoupilo do mateřských škol nově 249 dětí, v roce předchozím bylo přijato 271 dětí. V současné době jsou v provozu všechny mateřské školy zřizované městem a pracují v běžném provozu,“ sdělil Jan Vondrášek, tiskový mluvčí kroměřížské radnice.
Město Kroměříž je zřizovatelem osmi mateřských škol: MŠ Gorkého (včetně pracoviště Trávník), MŠ Kollárova (včetně školky Těšnovice), MŠ Mánesova (pod níž spadají mateřská škola s křesťanským zaměřením, MŠ Štěchovice a pracuje tu i dětská skupina pro děti od 18 měsíců), MŠ Vážany, MŠ Páleníčkova, MŠ Spáčilova, MŠ Štítného a MŠ Žižkova (včetně školky v Postoupkách).

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Kroměříž