Divadelní sál Klubu Starý pivovar bude mít novou klimatizaci

05.09.2022 07:34

KROMĚŘÍŽ - Návštěvníci i účinkující na akcích pořádaných v Klubu Starý pivovar se brzy dočkají vyššího komfortu. Pracovníci dodavatelské firmy zde totiž instalují novou klimatizaci divadelního sálu a jeviště. „V letních měsících při vyšších venkovních teplotách je totiž v sále prakticky nedýchatelno. Naši předchůdci při rekonstrukci Starého pivovaru na to bohužel nemysleli, nyní proto tento dluh divákům i účinkujícím splácíme,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.
Klimatizace přijde Dům kultury v Kroměříži, který Klub Starý pivovar spravuje, téměř na 700 tisíc korun. „Objemný chladič vzduchu váží 132 kilogramů. Bylo nutné odkrýt střešní tašky a instalovat ho na místo jeřábem z nádvoří radnice. Venkovní kondenzační jednotka váží 154 kilogramů a bude umístěna z druhé strany, tedy ze dvora u Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových,“ popsal ředitel Domu kultury Pavel Sedláček. Práce probíhají bez omezení provozu, hotovo bude do 23. září.
„Město otevřelo opravenou budovu Klubu Starý pivovar v září 2018. Stavební náklady činily asi 19,5 milionu korun. Součástí rekonstrukce byl i nový výtah, objekt je tak bezbariérový. Nově vybudovány byly i šatny a sociální zázemí pro účinkující i návštěvníky a také vstup z Prusinovského ulice. Opravený byl sál, kanceláře a klubovna. Vybudována byla i nová galerie a kabina pro technika zvuku a osvětlení, instalována byla pojízdná výtahová plošina pro dopravu techniky na jeviště,“ připomněl Jan Vondrášek, kroměřížský tiskový mluvčí.
Radnice už v roce 2014 za osm milionů korun opravila suterén objektu, kde vznikla Expozice Karla Kryla. Památkově chráněná budova Klubu Starý pivovar byla postavena koncem 16. století majiteli kroměřížských šenkovních domů, kteří v těsném sousedství radnice vybudovali pivovar. Pivo se tu ale už dávno nevaří, objekt slouží kulturním akcím.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Kroměříž