Distributorovi drog hrozí mnohaleté vězení

12.06.2020 13:54

ZLÍN - Až deset let vězení hrozí čtyřiadvacetiletému muži, který žije ve Zlíně, za nákup a distribuci drog. V současné době je ve vazební věznici.

„Komisařka kriminální policie ve Zlíně ho obvinila ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, protože minimálně v období jednoho roku od jara 2019 nakoupil od tří osob nejméně jeden kg psychotropní látky zvané pervitin a tuto dál distribuoval nebo používal pro vlastní potřebu,“ informovala dnes policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Této trestné činnosti se dopouštěl, přestože byl za stejný skutek v loňském roce dvakrát podmíněně odsouzen se zkušební dobou až do roku 2023. Soudkyně okresního soudu akceptovala návrh kriminalistů a rozhodla o umístění muže do vazby.
Koncem května vyslal operační důstojník kriminalistický výjezd do bytu v okrajové části Zlína, kde se pokusil o sebevraždu mladý muž.
„Kriminalisté na místě zjistili, že je v bytě velké množství omamných a psychotropních látek. Na základě příkazu k domovní prohlídce proto celý byt prohledali a kromě drog našli také předměty bezprostředně související s jejich distribucí. Zajistili více než 100 g metamfetaminu, dva kbelíky sušené travní hmoty, zřejmě marihuany, nepoužité injekční stříkačky a další injekční stříkačky s obsahem drogy připravené k použití nebo prodeji. Veškeré nalezené předměty budou podrobeny kriminalistickému zkoumání,“ popsala policejní mluvčí.

Dalším prověřováním a vyhodnocením veškerých získaných informací a okolností s nimi souvisejících kriminalisté propojili tento případ s dalšími podobnými případy. „Ustanovili konkrétní osoby, od nichž si nyní již obviněný muž, který se koncem května pokusil o sebevraždu, pervitin obstarával a kterým ho následně v nejméně 142 případech za cenu minimálně 214 tisíc korun prodal,“ dodala Monika Kozumplíková.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: PČR Zlínského kraje