Distributorka drog putovala znovu do vazby

01.06.2021 07:06

KROMĚŘÍŽ - V předešlých dnech zahájil komisař z Oddělení obecné kriminality v Kroměříži trestní stíhání proti dvacetileté ženě z Kroměřížska. Ta se dopustila závažného trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„Mladá žena od prosince loňského roku doposud nabízela a distribuovala v rámci okresu Kroměříž pervitin. Drogu prodala nebo darovala nejméně pěti osobám. Pachatelku jsme ve druhé polovině května zadrželi a nyní se nachází ve vazbě. Za tuto trestnou činnost jí hrozí až desetileté vězení. Obviněné prodej pervitinu údajně poskytoval obživu,“ informovala policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Mladá žena však není v této oblasti žádným nováčkem. Obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy si tak vyslechla již po třetí. Dvě předcházející obvinění padla už loni v červenci a v říjnu, kdy po říjnovém obvinění putovala do vazby. Pobyt ve vazební věznici ji zjevně od protiprávního jednání neodradil, protože po propuštění ve své činnosti pokračovala dál.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje

Foto: Archiv SNZ