Díky kamerám zadrželi strážníci dva mladíky podezřelé z krádeže jízdních kol

24.01.2023 16:14

KROMĚŘÍŽ - Městská policie v těchto dnech díky kamerovému systému zadržela dva mladé muže, které podezírá z krádeže jízdních kol. Mladíci nad ránem v centru Kroměříže převáželi tři bicykly, což neuniklo pozornosti operátorky městského kamerového systému.
Podezřelé zaznamenala policie ve Vodní ulici, kam oba přijeli na kole. „Poté odešli ulicí Dobrovského, když se na křižovatce ulic Dobrovského a Křižná zastavili, jeden z nich držel dvě kola a druhý zašel mimo zorné pole kamery do ulice Křižná. Během chvíle vyšel s dalším kolem. Operátorka pojala podezření, že kolo ukradli, proto byla na místo vyslána hlídka,“ uvedl ředitel městské policie Libor Kubiš.
Dvojice pak pokračovala směrem na Riegrovo náměstí. Jeden z mladíků kolo vedl a druhý na kole jel a v pravé ruce ještě odvážel další kolo. Když spatřili přijíždějící služební vozidlo, kolo odhodili a pokračovali dál.
„Ale to už byla na místě hlídka, která je zastavila a požádala o vysvětlení. Dotyční uvedli, že byli vyzvednout kolo bratrance a chtěli ho převézt domů. Vzhledem k nepravdivému vysvětlení přivolali strážníci hlídku Policie ČR, která si muže ve věku devatenáct a jednadvacet let převzala pro podezření z trestného činu krádeže k dalšímu šetření,“ uzavřel Kubiš.
Vlastimil Langer
Zdroj: Městský úřad Kroměříž
Ilustrační foto: Archiv SNZK