Děti vybíraly z široké sportovní nabídky

14.09.2021 07:42

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ve zdravém těle zdravý duch“nebo také Sportem ku zdraví hlásají dobře známá a stále aktuální hesla. V jejich duchu se nesla i premiérová akce Sportuj!, během níž prezentovalo svou činnost zejména dětem a jejich rodičům 18 klubů, oddílů a organizací z Valašského Meziříčí.

„Letošní Dny města nabídly v sobotu 11. září jednu novinku zaměřenou na sportovní vyžití mládeže. Celý den totiž na valašskomeziříčském letním stadionu probíhala akce Sportuj,“ uvedl tiskový mluvčí meziříčské radnice Jakub Mikuš.
„Dlouhodobě se snažíme podporovat činnost klubů a oddílů, které působí v našem městě a zaměřují se na práci s dětmi a mládeží. Po pauze vynucené koronavirovou pandemií je dnes ještě víc důležité, aby naše ratolesti neseděly doma u počítačů, ale aktivně sportovaly a poznávaly nové kamarády,“ je přesvědčena místostarostka Zdislava Odstrčilová.

Karate, fotbal, tanec, hokej, gymnastika, florbal, volejbal, házená, atletika, běh na lyžích, kanoistika nebo třeba tenis. To je jen stručný výčet z široké nabídky sportů, které si mohly děti vyzkoušet a vybrat si ten, který jim bude nejbližší. Součástí akce byl také program SportAnalytik Light, díky kterému získali všichni zájemci profesionální analýzu svých sportovních předpokladů. Dopoledního programu se zúčastnil i reprezentační fotbalový obránce David Rozehnal.
„Jednotlivé oddíly a organizace prezentovaly svou činnost na vysoké úrovni a dokázaly děti oslovit širokou škálou aktivit. Návštěvníci tak získali všechny důležité informace přehledně na jednom místě, což byl také jeden z našich cílů,“ sdělila místostarostka Odstrčilová.
„Akce Sportuj! se opravdu vydařila. Věřím, že naplnila očekávání nejen malých návštěvníků a jejich rodičů, ale také klubů a oddílů, jejichž členská základna se po sobotě jistě úspěšně rozroste. Všem zúčastněným patří velký dík,“ dodala místostarostka.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Valašské Meziříčí