Děti si mohou zkrátit čekání na jarmek výtvarnou soutěží

17.11.2022 09:07

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Nebude to dlouho trvat a v kalendáři se objeví svátek svatého Mikuláše, který si ve Valašských Kloboukách po dvouleté přestávce znovu občané užijí při Valašském mikulášském jarmeku.
„Pro rodiny s malými dětmi je to v tomto čase určitě obzvlášť atraktivní téma rozhovorů. Děti se mohou těšit na setkání s hodným Mikulášem, na andělské pohlazení nebo spíš čertovské dovádění. Aby jim čekání na jarmek lépe uteklo, mohou se zapojit do výtvarné soutěže, kterou pro ně vyhlašuje Klobucké íčko. Uzávěrka bude ve středu 30. listopadu, výherci obdrží pěkné ceny,“ uvedla Lenka Zvonková, kloboucká tisková mluvčí.
„Soutěž Čertovské malování je otevřená dětem každého věku. Stačí přinést do infocentra obrázek, na kterém malí autoři zachytí, jak se těší na jarmek. Kdo si bude chtít soutěžní dílo namalovat u nás v infocentru, může klidně přijít tvořit za námi. Od každého účastníka přijmeme do soutěže jeden výkres o velikosti A4. Děti s jejich obrázky vyfotíme a zveřejníme v galerii na sociálních sítích a webu města. Před jarmekem pak vylosujeme vítěze, které odměníme čertovskými kornouty a dalšími dárky. Tak se s námi pojďte těšit,“ pozvala Sandra Novotná Kollerová z Klobuckého íčka.
Losovat se bude ve čtvrtek 1. prosince podle nadcházejících kategorií: školka, školáci na 1. stupni, školáci na 2. stupni, ostatní, kteří se ještě cítí být dětmi.
„Prosíme rodiče, aby soutěžní obrázky ze zadní strany doplnili o informace o jméně a věku autora a také o své kontaktní údaje,“ dodala Sandra Novotná Kollerová.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Valašské Klobouky