Den Zlínského kraje: Syndikát novinářů znovu v akci

20.09.2023 15:46

ZLÍN - Přebohatý program nabídne i letos Den Zlínského kraje, který se uskuteční v okolí sídla vedení kraje – známé 21. budovy neboli mrakodrapu v sobotu 23. září.
Jako v loňském roce při premiéře, bude mít svůj stánek s velmi zajímavým a jinde nevídaným zaměřením také Syndikát novinářů Zlínského kraje.
„Od dopoledne nabídneme všem zájemcům, jaké to je pracovat s mikrofonem a kamerou. Loni jsme vyzkoušeli um a nápaditost návštěvníků například při moderování počasí, letos to bude maličko jinak, ale víc samozřejmě neprozradím,“ láká místopředseda krajské organizace SN ČR Michal Kratochvíl.
„Náročné to docela bylo, všechno je jednou poprvé, přátelé se syndikátu mi ale prozradili, že jsem uspěl. Zkusil jsem si i funkci komentátora a rozhlasového reportéra, užili jsme si dobré nálady i poučení,“ vzpomíná na chvíle před kamerou i roli redaktora hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.
„My jsme si s přítelkyní udělali zajímavou srovnávací soutěž v dosud nám neznámém oboru, moc jsme ocenili, že jsme dostali záznam našeho vystoupení, shodli jsme se na remíze, myslím, že to byl od novinářů perfektní nápad,“ vybavil si téměř po roce Martin Neubauer ze Zlína.
„Jsme připraveni na nápor účastníků Dne Zlínského kraje, těšíme se na malé děti, rodiče, prarodiče i prarodiče,“ zve k návštěvě duchovní otec novinářského setkání s širokou veřejností Michal Kratochvíl.

Výbor Syndikátu novinářů Zlínského kraje