Den plný zábavy pro děti nabídne Valašské muzeum v přírodě

26.05.2022 07:13

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Poslední květnová sobota bude ve Valašském muzeu v přírodě patřit nejmenším návštěvníkům. „Den plný tvoření a zábavy si užijí děti v sobotu 28. května v areálu Dřevěného městečka. Malým i velkým nabídne program Slabikář řemesel příležitost vyzkoušet si řadu zapomenutých řemesel. Současně je pro děti do 15 let volný vstup do areálu Dřevěného městečka,“ uvedla tisková mluvčí muzea Pavlína Polášková.
„Děti si budou moci vyzkoušet rukodělné činnosti vycházející z tradičních řemesel. Poznají, jak šikovný musel být košíkář, tkadlec nebo provazník, zakusí dřinu kováře či perníkáře. Čeká nás práce s proutím, dřevem, kůrou a dalšími materiály, z nichž se naučíme vyrobit jednoduchou hračku jako například lodičku z kůry či panenku ze zbytků látek. Sobotní den zpříjemní i hudební a divadelní vystoupení,“ řekl Jindřich Ondruš, ředitel Národního muzea v přírodě.
V rámci doprovodného programu se v 10.30 a 15.00 představí loutkové divadlo V batohu s pohádkou Kašpárek a ježibaba a O Nebojsovi. Od 13.00 vystoupí folklorní soubor Lipta Liptál.
Po celý den mohou děti navštívit dětský dvorek a věnovat se dětským hrám v areálu Dřevěného městečka.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Valašské muzeum v přírodě