Dělníci již pracují na interiéru bývalého domu vojenské správy, mění ho na byty

10.11.2022 15:08

KROMĚŘÍŽ - Přestavba někdejšího sídla bývalé vojenské správy v Havlíčkově ulici na byty výrazně pokročila. „Věřím, že se nestane nic nepředvídatelného a že na jaře příštího roku bude akce dokončena. Podpora bydlení patří mezi priority nové koalice. Budeme muset rozhodnout, komu budou byty přiděleny. Kromě mladých rodin a seniorů se ještě nabízí možnost nabídnout některé byty profesím, které ve městě citelně chybí, například lékařům,“ uvedl starosta Tomáš Opatrný, který si byl i s dalšími členy vedení města stavbu prohlédnout.

V domě bude po dokončení 29 bytových jednotek. Byty budou ve druhém až pátém nadzemním podlaží objektu. Osmnáct z nich bude o výměře 1 + kk, sedm bytů bude 2 + kk a zbylé čtyři o výměře 3 + kk. Podle projektové manažerky radnice Lucie Dusíkové je dokončena hrubá stavba, finišuje oprava střechy a pokračují práce na zateplení objektu a fasádě. „Uvnitř budovy už dělníci budují nové podlahy a omítky a v budoucích bytech už pracují také elektrikáři a instalatéři,“ doplnila Dusíková.

„V přízemí objektu bude sídlit městská policie, která se do Havlíčkovy ulice přestěhuje ze stávajícího sídla na Velkém náměstí. Součástí projektu Bytový dům Havlíčkova 1 v Kroměříži je i přístavba nové stanice městské policie, která je již propojena s rekonstruovanou částí přízemí mostkem. V přístavbě budou kanceláře, toalety a také se sem přesune krizová místnost, která se využívá při nenadálých událostech, jako jsou povodně či nedávná epidemie koronaviru,“ sdělil další podrobnosti Jan Vondrášek, kroměřížský tiskový mluvčí.

Stavbaři začali budovu bývalé vojenské správy přestavovat loni v srpnu. Stavba by měla být dokončena do konce dubna 2023. Veřejnou zakázku na tuto akci získala společnost VW Wachal z Kroměříže. Náklady se pohybují kolem 130 milionů korun. Jedná se tak o jednu z největších investic radnice za poslední léta. Město má na akci přislíbené dotace od Zlínského kraje a z evropských fondů v celkové výši zhruba 38 milionů korun.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Městský úřad Kroměříž