Dalších 70 uprchlíků z Ukrajiny odbavilo v pátek dopoledne zlínské asistenční centrum

05.03.2022 17:23

ZLÍNSKÝ KRAJ - Dalších sedm desítek uprchlíků odbavilo v pátek 4. března dopoledne, v druhý den svého provozu, Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině ve Zlíně (KACPU). Běženci utíkající před válkou si zde vyřizovali potřebné dokumenty a doklady. KACPU se nachází v areálu Krajské nemocnice Tomáše Bati, Havlíčkovo nábřeží 600, budova U14.
„Lidé z Ukrajiny si zde mohou pod jednou střechou vyřídit první registraci, vízum, pojištění, ubytování či jinou humanitární pomoc. Otevřeno je každý den od 7 do 19 hodin, včetně víkendu. Vzhledem k velkému počtu příchozích je nutné počítat s tím, že se zde mohou tvořit fronty. Provozovatelé centra proto žádají o trpělivost,“ informovala Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.
Uprchlíci, kteří mají v Česku zajištěno zázemí, nemusí centrum akutně navštěvovat. Vyřídit si nutnou registraci mohou do tří dnů od příchodu také na pracovišti cizinecké policie. Informace k hlášení pobytu cizinců najdete zde: https://www.policie.cz/clanek/hlaseni-pobytu-cizincu.aspx. Ostatní dokumenty je možné si vyřídit postupně.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj