Další testovací centrum dnes otevře Centro Zlín v Malenovicích

13.08.2021 07:14

ZLÍNSKÝ KRAJ - Nechat se otestovat na covid-19 mohou lidé ve Zlínském kraji v dalších třech odběrových místech. Společnost GHC Genetics a Jesenická poliklinika v rámci vzájemné spolupráce už otevřely testovací centrum 4. srpna v OC Zlín – Zlaté jablko ve Zlíně, 10. srpna ve Vizovicích v centru města na Masarykově náměstí a dnes zahájí provoz také v Centro Zlín v Malenovicích.
„Testovací místo bude otevřeno v Centro Zlín od pondělí do neděle od 9:00 do 20:00 hodin. Odběrové místo bude umístěno přímo v obchodním centru. Testování zde bude probíhat, stejně jako na dalších místech, screeningovými antigenními a PCR testy. Do konce srpna na ně mají zdarma nárok osoby s platným zdravotním pojištěním uzavřeným v ČR,“ informovala krajská tisková mluvčí Soňa Ličková.
„Ve všech třech našich testovacích centrech na Zlínsku máme odborný a kvalitní personál, který obslouží dospělé i děti. Celodenní otvírací doba každý den v týdnu dává prostor pro péči o každého příchozího ihned a bez předchozí registrace. V čase rozšíříme služby nového testovacího centra v Centro Zlín Malenovice o možnost testu na přítomnost a hladinu protilátek,“ upřesnil majitel společnosti Jesenická poliklinika a senior manažer GHC Genetics pro Moravu Milan Plesar.
V obchodním centru Zlaté jablko ve Zlíně, v Centro Zlín v Malenovicích i ve Vizovicích bude brzy rovněž možné se nechat naočkovat bez předchozí registrace. Ve spolupráci se společností ZORMA s.r.o. pak přibude další očkovací místo v Otrokovicích v areálu firmy Continental. Provoz všech očkovacích míst bude zahájen ihned po získání nutných povolení.
„Dostupné tady budou, stejně jako v ostatních místech, kde očkujeme bez registrace, vakcíny Comirnaty od výrobce Pfizer/BioNTECH a Jannsen od firmy Johnson & Johnson. Je naším společným cílem jít s vakcínou blíže k lidem a dát jim možnost se nechat pohodlně naočkovat. Věřím, že dostupnost míst bez registrace uvítají i ti, kteří s očkováním stále váhají. Potřebujeme totiž zvýšit proočkovanost kraje, abychom společně předešli možným komplikacím na podzim. Nikdo si nepřeje žádné další omezení,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.
V neděli 15. srpna ve 14 hodin ukončí provoz velkokapacitní očkovací centrum v PSG aréně ve Zlíně. Očkovací centrum se odsud přesune do areálu Krajské nemocnice T. Bati a otevře hned následující den v pondělí 16. srpna. Umístěné bude v 1. pavilonu (U14), registrovaní i neregistrovaní zájemci o očkování proti onemocnění covid-19 jej budou moci navštívit každý den od 8 do 18 hodin.
„PSG arénu už chceme uvolnit sportovcům, jak jsme slíbili. Proto jsme s vedením nemocnice rozhodli o přesunu očkovacího centra do prostor v areálu Baťovy nemocnice. Předpokládaná kapacita je tady do čtyř set dávek denně,“ dodal hejtman Holiš.

Podrobný seznam všech testovacích míst naleznete na webových stránkách Zlínského kraje: https://www.kr-zlinsky.cz/kde-se-testuje-cl-5178.html.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj