Další ročník Memoriálu Františka Fraita v extrémních sportech má vítěze

08.06.2022 09:12

HZS ZLÍNSKÉHO KRAJE – Vítězi XXVI. ročníku Memoriálu Františka Fraita v Provodově  na Zlínsku se stali ostravští závodníci Tomáš Petreček s Petrem Veličkou.
„Okolí obce Provodov patřilo v úterý 7. června hasičům a stalo se místem již tradičního sportovního klání. Tento závod je velkou zkouškou fyzické zdatnosti, vytrvalosti a zručnosti a také velkou prověrkou psychické odolnosti a týmové spolupráce. Soutěž se koná každoročně k uctění památky zlínského profesionálního hasiče Františka Fraita, který zde tragicky zahynul,“ přiblížila Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.
Celkem 26 profesionálních a dobrovolných hasičů ze Zlínského, Moravskoslezského a Ústeckého kraje, startujících ve dvojicích, muselo zdolat těžký terén plný prudkých stoupání a hlubokých strží, skalní útvar, slanění lomu, traverz a především kilometry běhu a jízdy na horském kole.  
„Na prvním místě s časem 58:37 minut skončili závodníci z Ostravy (Petreček Tomáš, Velička Petr), na druhém místě s časem 60:42 minut se umístili taktéž závodníci z Moravskoslezského kraje (Hejneš Leopold, Krhut Martin) a třetí místo obsadila soutěžní dvojice ze stanice Zlín (Beníček Matěj, Atarsia Adam) s celkovým časem 1 hodina a 2 minuty,“ sdělila výsledky mluvčí.
Tradiční závod uspořádal Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, Česká hasičská sportovní federace, Sportovní klub hasiči Zlín a Odborový svaz hasičů. 
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje