Další možnost nákupu jízdenky pro MHD: aplikace DoKapsy

08.07.2021 08:35

ZLÍN - Cestující ve Zlíně a Otrokovicích mají další možnost, jak si snadno zakoupit jízdenku pro MHD. K dosavadním formám placení za jízdenky přibylo využívání aplikace DoKapsy od ČSOB.

„Kdo má rád moderní mobilní technologie, určitě uvítá novou možnost pořízení jednorázové elektronické jízdenky pro trolejbus či autobus MHD. Cestující ve Zlíně a Otrokovicích, kterým je více než 18 let, si mohou pořizovat jízdenky pro městskou dopravu také v mobilní aplikaci DoKapsy od ČSOB,“ informoval tiskový mluvčí Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice (DSZO) Vojtěch Cekota.

Mobilní aplikace DoKapsy umožňuje uživatelům chytrých mobilních telefonů využívat více funkcí včetně například plateb za parkování nebo za pohonné hmoty. V síti MHD Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice lze prostřednictvím této mobilní aplikace zakoupit stejné druhy jízdenek jako přes SMS, tj. přestupní jízdenku na 40 minut za 20 Kč, celodenní jízdenku za 90 Kč a zlevněnou celodenní jízdenku za 45 Kč.
Jízdné není hrazeno přes mobilního operátora jako u SMS jízdenky, ale prostřednictvím bankovní karty – tedy z účtu v bance. Přitom vůbec není nutné, aby měl uživatel aplikace účet u ČSOB, ale může využívat účet kterékoli jiné banky. Aplikaci lze zdarma stáhnout a nainstalovat v mobilních zařízeních s operačním systémem Android i iOS.

„Jízdenku prostřednictvím aplikace DoKapsy si musí cestující koupit ještě před nástupem do vozidla. Pokud by si někdo jízdenku zakoupil až za jízdy, byl by při kontrole považován za cestujícího bez platného jízdního dokladu. Čas počátku platnosti je na jízdence uveden,“ zdůraznil tiskový mluvčí.

„Rozšířili jsme takto pro cestující naši nabídku elektronických jízdenek,“ konstatoval ředitel DSZO Josef Kocháň. Uživatelé MHD už dříve přijali možnost SMS jízdenek, kterou DSZO zavedla v polovině roku 2014. Jejich prodej stále mírně narůstá.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice