Cyklus amatérských divadelních představení se vrací do Starého pivovaru

13.09.2022 12:06

KROMĚŘÍŽ - Dům kultury v Kroměříži ve spolupráci s Divadelním spolkem Kroměříž připravil na nejbližších sedm měsíců sérii sedmi divadelních představení na Starém pivovaru. Kromě předplatitelského cyklu profesionálních divadel, který proběhne tradičně v divadelním sále Domu kultury, tak ožije divadlem – v tomto případě amatérským – i pódium v sále Klubu Starý pivovar.
„Zájem o divadelní představení je ze strany kroměřížských diváků vždy velký. Cyklus na Starém pivovaře rozšíří nabídku a dá Kroměřížanům další možnost zhlédnout zajímavé a atraktivní divadelní kusy,“ uvedl ředitel Domu kultury Pavel Sedláček.
Cyklus představení v sále Klubu Starý pivovar zahájí 15. září Divadlo Hvozdná s komedií Aleny Herman Strýček Harry, která diváky zavede do milionářské společnosti. Divadelní klasiku A. P. Čechova v úpravě Petra Hakena Tři sestry přiveze do Kroměříže 13. října Turnovské divadelní studio. Na viděnou, sbohem je tragikomická hra o naší vlastní historii a povaze a k vidění bude 10. listopadu v podání Divadelního spolku Břetislav Břeclav. Na 15. prosince je připravená komedie s poněkud dramatickým názvem Sherlock Holmes – Zrození zla a odehraje ji Suchdolský divadelní spolek.
„Prvním představením po Novém roce bude 20. ledna hra Petra Kolečka o „mrtvých v mezičase a meziprostoru“ Britney Goes to Heaven v podání Divadla Point Prostějov. Muzikál Adéla ještě nevečeřela na motivy filmu dua Brdečka – Lipský je na programu 16. února a na pódiu se představí Divadlo Radar Praha. A předplatitelský cyklus uzavře Divadlo BLIC Ostrožská Nová Ves s představením Edith 23. března,“ doplnil Jan Vondrášek, kroměřížský tiskový mluvčí.
„Permanentky na celý cyklus jsou již v prodeji v pokladnách Domu kultury, vstupenky na jednotlivá představení budou k dispozici – v případě, že nebude vyprodáno – před každým představením na místě. Až na jednu (lednovou) výjimku se všechna představení konají ve čtvrtek a změna programu je samozřejmě vyhrazena,“ doplnil Sedláček.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Kroměříž