Continental přivezl do festivalového Zlína No Name

13.09.2021 15:27

OTROKOVICE -150 let existence společnosti je významná příležitost k oslavě, a tak otrokovická společnost Continental Barum přistoupila k netradičnímu narozeninovému dni pro všechny věkové kategorie. „V pátek 10. záři si tak mohly tisíce návštěvníků v rámci doprovodného programu Zlínského filmového festivalu prohlédnout výstavku produktů otrokovické pneumatikárny, osobní, nákladní i průmyslové pláště. Při té příležitosti také strávit příjemný den na náměstí Míru ve Zlíně. Bylo zde mnoho zajímavého nejen k vidění, ale i k tanci a poslechu,“ uvedla mluvčí společnosti Regina Feiferlíková.
V dopolední části programu si nejmenší návštěvníci mohli vyzkoušet jízdu v kokpitu studentské formule za pomoci závodního simulátoru, otestovat jízdu na různých typech koloběžek, skládat nebo slepovat dřevěné stavebnice či kreslit nebo vymalovávat. K dispozici měly děti také dětské skákací aktivní centrum anebo možnost vžít se do role robota-Contibota. „Velký úspěch slavila vystoupení freestylové extreme skupiny s koloběžkami, která na speciální U rampě předváděla téměř kaskadérské kousky. Programem celého dne provázel známý sportovní moderátor České televize Vojta Bernatský a hudební kulisu zajišťoval, během dne i večera, zlínský rodák legenda české elektronické hudby DJ Tommy Rogers.
Odpolednímu hodinovému koncertu hudebního uskupení Lake Malawi přihlíželo mnoho fanoušků různého věku. Jako oficiální ukončení celého narozeninového dne jsme mohli být svědky velkolepého vystoupení slovenské populární skupiny No Name, které si užili nejen diváci, ale i samotná kapela,“ řekla mluvčí.
Na úvod koncertu No Name vystoupil jednatel Jan Černošek, který ve zkratce zmínil historii společnosti Continental: „Společnost Continental vznikla v Hannoveru 8. října 1871 jako výrobce celopryžových součástek. Mezi tyto produkty patřily především nárazníky na koňská kopyta. Z tohoto důvodu je také v logu společnosti Continental od jeho založení koník. Do výrobního portfolia Continentalu se pneumatiky ovšem dostaly až v roce 1892. Jednalo se o pláště na jízdní kola.“
Otrokovická společnost je v posledních letech tradičním partnerem Zlínského filmového festivalu a festivalového půlmaratonu.
„Děkujeme organizátorům Zlínského filmového festivalu, že nám umožnili pořádat narozeninový Continantal den právě v průběhu 61. ročníku a tím pádem jsme si mohli s celým náměstím a Vojtou Bernatským zazpívat Hodně štěstí, zdraví,“ poznamenala Regina.
Pro zaměstnance společností Continental v Otrokovicích budou během října samozřejmě připraveny další narozeninové akce a překvapení.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Continental Barum
s.r.o.