Čokoládová tretra opět na Vsetíně

18.05.2023 12:13

VSETÍN - Atletické závody pro děti do 11 let Čokoládová tretra 2023 se v sobotu 20. května od 9.30 hodin uskuteční na umělé travnaté ploše Pod Pecníkem.
„Nejmenší děti budou závodit spolu s rodiči na trati od 30 do 60 metrů. Pro starší závodníky bude připravena delší trať – od 100 do 300 metrů a ti vůbec nejstarší budou kromě běhu soutěžit i v hodu raketkou. První tři běžci z každé kategorie obdrží medaili, diplom a postupují do semifinále, které se uskuteční 26. května v Ostravě,“ uvedla Jana Raszková, vsetínská tisková mluvčí.
Letošní novinkou bude v rámci doprovodného programu sportovní zóna Jiřího Mužíka, mistra Evropy, olympionika a držitele českého rekordu na 400 m překážek. Tato aktivita bude určena jak pro děti, tak pro dospělé, kteří mohou odzkoušet svou sportovní zdatnost. „Jiří Mužík ale nebude jedinou významnou sportovní osobností, jíž na Vsetíně přivítáme. Jméno té další se veřejnost dozví později,“ sdělila tajuplně tisková mluvčí.

Zájemci o účast na Čokoládové tretře se mohou až do 19. května do 20 hodin přihlašovat prostřednictvím on-line formuláře na webových stránkách www.cokoladovatretra.cz, zde také naleznou další potřebné informace.
Hlavním pořadatelem akce je spolek SSK Vítkovice ve spolupráci s atletickým klubem Elim Vsetín, Vsetínskou sportovní, FC Vsetín, Alcedem Vsetín a SKP Vsetín. Závody se uskuteční pod záštitou starosty města Jiřího Čunka.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Městský úřad Vsetín