Člověka bez známek života našli hasiči při likvidaci požáru rodinného domu

24.05.2021 07:03

DOLNÍ NĚMČÍ -  Tragický konec měl v neděli 23. května požár rodinného domu v Dolním Něwmčá na Uherskohradišťsku.  Hasiči v něm našli lidské tělo bez známek života.
„V 16:33 hodin přijalo krajské operační středisko informaci o požáru rodinného domu v obci Dolní Němčí. Podle oznamovatele se na místě nacházela zraněná osoba. K události okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů ze stanice Uherský Brod, a také posilové jednotky dobrovolných hasičů obcí Dolní Němčí a Vlčnov,“ informoval Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje. 

Po příjezdu jednotek na místo hasiči zjistili, že už došlo k samouhašení požáru po spotřebování vzdušného kyslíku v uzavřeném prostoru rodinného domu. „Na místě se nacházela jedna osoba bez známek života, u které zahájili resuscitaci místní občané. Hasiči okamžitě převzali oživovací pokusy a pokračovali v nich až do příjezdu zdravotnické záchranné služby, jejíž lékař bohužel konstatoval exitus,“ popsal další průběh události Pavel Řezníček.

Místo bylo proto předáno vyšetřovateli hasičů, který nyní ve spolupráci s policií zjišťuje příčiny vzniku této tragické události.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje