Cizinka pracovala v ČR nelegálně, navíc kradla a teď ji čeká vězení

23.12.2020 14:02

POLICIE ZLÍNSKÉHO KRAJE -  Obvinění ze spáchání zločinu krádež si včera vyslechla sedmačtyřicetiletá cizinka, která na našem území pracovala i pobývala nelegálně. Soudce okresního soudu rozhodl o jejím umístění do vazby.
„Za krádež nejméně čtyřiceti kusů pracovního nářadí a dalšího zboží z prodejny, kde byla tři měsíce zaměstnaná jako uklízečka, spáchanou navíc v době vyhlášení nouzového stavu v České republice, jí v případě odsouzení hrozí až osmiletý trest odnětí svobody,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Žena přicestovala do České republiky v srpnu letošního roku. Po několika týdnech začala bydlet ve Zlíně a pracovat ve zdejším supermarketu. Hned v prvním pracovním týdnu ukradla z prodejny vrtačku a pak v krádežích nářadí pokračovala až do svého zadržení policisty.
„Oznámení o krádežích pracovního nářadí jsme přijali v neděli. Ředitel marketu oznámil, že se v průběhu několika málo měsíců z prodejny ztratilo zboží za více než sedmdesát tisíc korun. Podezření měl právě na cizinku, která tyto prostory uklízela,“ řekla mluvčí.
Policisté ženu po zjištění veškerých okolností v pondělí zadrželi a převezli do policejní cely. Žena se zpočátku ke krádežím nepřiznala, tvrdila, že ukradla pouze jednu vrtačku. Při prohlídce jejího bydliště ale kriminalisté s policisty z cizinecké policie u ženy našli více než čtyřicet kusů pracovního nářadí - vrtačky, nabíječky, pily, svářečky, rozbrušovačky a další zboží. Zjistili, že cizinka pobývá a pracuje na našem území nelegálně a že chtěla následující den odcestovat zpět do domovské vlasti. Odcestovat už nestihla.
„Žena se ke krádežím přiznala, policisté dali státnímu zástupci návrh na její umístění do vazby, s čímž soudce okresního soudu souhlasil a policisté ženu převezli do vazební věznice v Olomouci. Ukradené věci policisté vrátili zpět do prodejny,“ dodala Monika Kozumplíková.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv KNZ