Cizí skútr se zalíbil v Uherském Hradišti již trestanému zloději

15.10.2020 12:18

UHERSKÉ HRADIŠTĚ Skútr zaparkovaný před rodinným domem v Uherském Hradišti padl do oka v noci z pátku 9. října na sobotu 10. října pětadvacetiletému muži z Uherskohradišťska. Jenže měl smůlu, při krádeži ho spatřil kriminalista ve svém osobním volnu a povolal policejní hlídku.
„Muž vlekoucí uprostřed noci neosvětlený skútr, mu přišel podezřelý. Zavolal proto uniformovaným kolegům z obvodního oddělení a svůj poznatek jim sdělil. Do příjezdu hlídky podezřelého muže sledoval. Pachatel však přivolaným policistům nebyl schopen také kvůli požitému alkoholu říci, jak k motorce s uzamčenými řídítky přišel. Navíc se jednalo o osobu, která byla hlídce dobře známá. Již v minulosti totiž obdobnou trestnou činnost páchala a byla za ni i odsouzena,“ sdělila policejní mluvčí Simona Kyšnerová.
Policisté ještě v noci lustrací zjistili majitele skútru, který zatím o jeho krádeži nevěděl, ale na základě dotazu policie šel svou motorku v hodnotě patnáct tisíc korun zkontrolovat. Po chvíli její krádež potvrdil.
„Ještě v pondělí jsme pachatele z krádeže obvinili. Vzhledem k tomu, že se tohoto trestného činu dopustil v době vyhlášeného nouzového stavu, hrozí mu nyní až osmileté vězení,“ dodala policejní mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: PČR