Chráněné bydlení v Nedakonicích zvýší kapacitu o pět lůžek

07.06.2021 08:11

ZLÍNSKÝ KRAJ – Rozšíření kapacity pobytové sociální služby chráněné bydlení v Nedakonicích ze sedmi na 12 lůžek od 1. září schválila Rada Zlínského kraje.

Služba je začleněna do Centra bydlení pro osoby se zdravotním postižením Uherské Hradiště.

„Chráněné bydlení je určeno lidem se zdravotním postižením, kterým má umožnit žít plnohodnotný život. Tito lidé potřebují pomoc s některými činnostmi běžného života, ale nemusí být 24 hodin denně odkázáni na pomoc jiné osoby. V chráněném bydlení mají možnost být více samostatní a soběstační. Jsem ráda, že můžeme poskytnout tuto formu bydlení dalším klientům,“ sdělila statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová, zodpovědná za sociální oblast.

Služba bude poskytována v pronajatých prostorách v Nedakonicích, v bezprostředním sousedství stávající služby. „Noví klienti se sem přestěhují ze tří domovů pro osoby se zdravotním postižením, konkrétně z domovů Velehrad – Vincentinum, Velehrad – Buchlovská a Kunovice – Cihlářská. Klientům budou k dispozici dvě domácnosti o velikosti 3 + 1 a 4 + 1, ve kterých bude rovněž zázemí pro personál, a dále zastřešená terasa pro posezení a zahrada,“ dodala Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj